Днес сутринта след като 10 минути чистих скреж от стъклата, огледалата и фаровете, мих огледалата с течност за чистачки и най-накрая седнах доволен в колата и реших да тръгна. Пускам лоста на ръчната надолу ма той един такъв много хлабав - все едно само на един винт се държи и никакво съпротивление нито нагоре, нито надолу. Съответно и колата не може да тръгне, щото ръчната я държи. Когато сваля в най-долно положение лоста, лампата на ръчната изгасва, но само това. Нямах време да гледам подробно. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем моля да помогне.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Запецнала ръчна спирачка
Collapse
X
-
Да,тази сутрин същата картинка.След като висях половин час със запален двигател,и след това малко напред,малко назад няколко пъти,успях да тръгна с леко задържаща спирачка.След около 5 минути вече се размрази.Ама аз вече няма да повтарям тази грешка с дръпнатата ръчна вечер.
Alfa 146 1.9 JTD '00
-
qq
Първоначално публикувано от VladoHХлабавия лост ме притеснява. Все едно се е скъсало някакво жило ли де да знам...и да размърдаш тройника .. с дърпането .. което не е гаранция че ще се получи .. или напред назад .. за да отпусне .. ако не водия на майстор
и пиши кво е станало .. че ми е интересно
поздрави
Comment
-
Re: Запецнала ръчна спирачка
Първоначално публикувано от VladoHДнес сутринта след като 10 минути чистих скреж от стъклата, огледалата и фаровете, мих огледалата с течност за чистачки и най-накрая седнах доволен в колата и реших да тръгна. Пускам лоста на ръчната надолу ма той един такъв много хлабав - все едно само на един винт се държи и никакво съпротивление нито нагоре, нито надолу. Съответно и колата не може да тръгне, щото ръчната я държи. Когато сваля в най-долно положение лоста, лампата на ръчната изгасва, но само това. Нямах време да гледам подробно. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем моля да помогне.ALFA ROMEO 146 1,6 TS 2000г.
Comment
-
Re: Запецнала ръчна спирачка
Първоначално публикувано от VladoHДнес сутринта след като 10 минути чистих скреж от стъклата, огледалата и фаровете, мих огледалата с течност за чистачки и най-накрая седнах доволен в колата и реших да тръгна. Пускам лоста на ръчната надолу ма той един такъв много хлабав - все едно само на един винт се държи и никакво съпротивление нито нагоре, нито надолу. Съответно и колата не може да тръгне, щото ръчната я държи. Когато сваля в най-долно положение лоста, лампата на ръчната изгасва, но само това. Нямах време да гледам подробно. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем моля да помогне.ALFA ROMEO 146 1,6 TS 2000г.
Comment
-
Същия проблем и при мен. Вече не ползвам ръчна
Ама вие много късно почнахте да замръзватеАз още преди 3 седмици мисля ми беше първото такова замръзване!
Другото кофти е, че ръчната замръзва дори и пусната, което ще рече, че не може да се дръпнеи ако колата е спряна на наклон - не можеш да я оставиш с работещ двигател и да си чистиш стъклата
Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98
Comment
-
яя
сорри за оффа .. ма кво спамите темата .. аз дръпнах аз не дръпнах .. сменята жилата гресирате добре размърдайте и почистете внимателно апаратчетата .. вижте тройника от долу гресирайте го и него .. и няма да имате проблеми ! закл..
поздрави
Comment
-
Разминах се по възможно най-добрия начинТая сутрин отивам да гледам пак кво е положението, щото вчера нямах време и всичко си беше наред. Пускам си лоста - освобождава се спирачката. Та сега вече ще я оставям само на първа. Тая нощ по-топло ли е било, кво ли... :P
Alfa Romeo 146, 1.4 Twin Spark, 1999 г.
Comment
Comment